Om BVK

BVK ble stiftet i 1980 av en gruppe entusiaster som lenge hadde vært interessert i kjøretøyhistorie. Vårt formål er å bidra til oppsporing, bevaring og restaurering av historisk interessante kjøretøy, - uavhengig av merke, type, alder eller tilstand.

Kort historikk

BVK ble stiftet i 1980 av en gruppe entusiaster som lenge hadde vært interessert i kjøretøyhistorie. Vårt formål er å bidra til oppsporing, bevaring og restaurering av historisk interessante kjøretøy, – uavhengig av merke, type, alder eller tilstand.

BVK er tilsluttet Landsrådet for Motorhistoriske Kjøretøyklubber. LMK tilbyr oss en meget god og rimelig forsikring og det kreves vanligvis ett års medlemsskap før slik forsikring kan tegnes.

BVK har et unikt miljø hvor de fleste har en generell motorhistorisk interesse. Aldersgrensen er flytende, og alle kjøretøy som ikke lenger er i normal bruk, kommer inn under klubbens interesseområde. Hos våre medlemmer finnes luksus- og nyttekjøretøy fra ca.1900 til ut på 1980-tallet. Klubben teller i dag rundt 400 medlemmer i alle aldre og av begge kjønn.

Hos oss er du velkommen om du har et kjøretøy som er 30 år og eldre, og selvsagt om du bare har interessen. Om du har en japansk MC fra 1985, en Ferrari fra 70-tallet, Mustang fra 60-tallet eller en Chevrolet fra 20-tallet, så er du hjertelig velkommen i vårt fellesskap. I motsetning til hva enkelte tror, så legger vi oss ikke opp i om kjøretøyet ditt er pertentlig originalt eller ombygd. Det er eieren sin sak. Det viktigste er at kjøretøyet er presentabelt og trafikksikkert.

Medlemsmøter holdes en gang i måneden. Temaet er vanligvis et innslag om enten transporthistorie, restaureringsmetoder eller drift og vedlikehold av eldre kjøretøy. Møtene holdes vanligvis i lokaler sentralt i Bergen sentrum (kafeen på Bergen Tekniske Museum). I tillegg til det faglige og det sosiale, tilbys enkel servering mens man titter i motorblader som vi abonnerer på.

Vestlandstreffet arrangeres hvert år av den lokale veteranvognklubben, vekselvis i Bergen, Stavanger eller i Haugesund. BVK deltar også aktivt på Vårmønstringen for Motorklubbene i Bergen. Ellers arrangeres forskjellige søndagsutflukter, garasjerunder, bedriftsbesøk, treff med andre klubber, innenlands- og utenlandsturer samt julebord.

Vi er også en aktiv støttespiller for Bergen Tekniske Museum, hvor vi har aktivitetsdag i tillegg til en permanent utstilling i Trikkehallen. Et fast innslag i 17. maitoget er vi også. Utveksling av erfaring og flittig bruk av kjøretøy, er opplevelser vi setter stor pris på.

Vi ønsker deg velkommen som medlem og vi håper å treffe deg på våre medlemsmøter og treff. Kontigenten er fra 01.01.2023 kr. 450,- pr. år. Frister dette? Vil du vite mer? Ta gjerne kontakt med en i styret.

Bruk det elektroniske skjemaet på forsiden.

Hvis du ikke får det til, så send en email til:

larsolavlofthus@gmail.com

Du må oppgi:
Navn, adresse, mobiltlf. og epost adresse.
Vi MÅ ha epost og mobiltlf. for å kunne kommunisere med deg som medlem.

Vennlig hilsen Bergen Veteranvogn Klubb.

Klikk her for å registrere

ditt kjøretøy