Ola Borge

Minneord om Ola Borge

Foto: Per Fiksdal

Tre av bilene under utstillingen høsten 2011 kom fra Ola Borge. Også ved våre to foregående utstillinger i 2007 og 2009 bidrog Ola Borge med flere kjøretøyer. Bergen Veteranvogn Klubb har vært veldig bortskjemt med at hvis det var en spesiell bil, eller biltype vi var ute etter, så var det stort sett bare å ta kontakt med Ola Borge. Hans samling overgår det meste når det gjelder sjeldenhet og variasjon!

31. august i år kom nyheten om at vårt kjære æresmedlem, bilsamler, entusiast og hedersmann Ola Borge (82) måtte gi tapt etter en tids kamp mot sykdom. De av våre medlemmer som var på Vestlandstreffet i august 2011 la nok merke til at Ola ikke var tilstede under omvisningene som vi var så heldige å få. Dette var selvsagt på grunn av hans da langt fremskredne sykdom.

Richard Riim og undertegnede fikk ta del i noen av de siste bilentusiasttimene hans tidligere i sommer da vi var der for å ta bilder av bilene som skulle til utstillingen i år. Vi husker godt han sa på spørsmål om Vestlandstreffet: “Jeg er Vestlandstreffet, jeg i år”! Og så lo han godt! Slik husker vi ham! Stort engasjement og godt humør!

De fleste av BVK medlemmene har hørt hans gode historier om da han begynte å samle på biler og alle motforestillingene han fikk: ”Hvorfor samler du på det der? Det blir da aldri en klassiker!” Men ettertiden har vist at han hadde helt rett!

Men det var ikke bare selve bilene og motorsyklene som interesserte Ola Borge. Han var levende opptatt av hele den industrielle utviklingen og personene involvert i denne. Hans historier om Henry M. Leland (grunnlegger av Cadillac og Lincoln) var mange og engasjerte.

En stor mann er gått bort og vi kommer alle til å savne ham, og vi er stolte over å kunne si at vi kjente ham!
Vi lyser fred over Ola Borges minne og sender våre varmeste tanker til Brita, Alvar og resten av familien.
Et 10 talls BVK medlemmer deltok i Ola Borges begravelse i Gjerstad kirke på Osterøy fredag 9. september kl 12:30.
En epoke er over!
Det finnes mange bilsamlere, men kun én Ola Borge!

Lars Olav Lofthus
Formann BVK 2009

Bildet under: Vårt siste samkvem med Ola sommeren 2011 da vi var hos ham for å ta bilder av biler til utstillingen.

Klikk her for å registrere

ditt kjøretøy