Vårmønstring i Bergen 2015

Vårmønstringen 14. mai Lagunen Kjøpesenter

Foto: Bilde nr 1: Mads Thomassen, bilde nr 2: Herman Brandt, bilde 3 – 14: Per Fiksdal. Resten: Lars Olav Lofthus

Utrolig nok så var det varslet nydelig vær til denne dagen. Utrolig fordi det stort sett bare har vært drittvær i vår. Og dagen ble som varslet: Sol fra skyfri himmel! Kald luft, men godt og varmt i solen. Vi må vel regne med at dette var hovedårsaken til at alle med en form for hobbybil hadde funnet ut at i år skulle de jammen meg på Vårmønstringen. Det ble nesten for mye, i alle fall for innkjøringen. Vi hørte rykter om 1 times kø fra Fjøsanger og opp! Det er jo ikke bra for de som skal inn eller kanskje spesielt for de som IKKE skal inn. Vi får håpe det ikke var noen som kom for sent til et fly.
Vi regner med at dette blir et tema i MKiB samarbeidet, for vi må klare å få bilene fortere inn. En ting som ble nevnt og som vi synes høres fornuftig ut, er å la klubbmedlemmer som vet at de kommer med bil, få forhåndsbetale og få bevis (i år var det armbånd) for dette slik at de bare kan vise det når de kjører inn. Da tar det to sekunder pr bil kontra 45 sekunder. Da vil det bli langt færre som må stoppe lenge i innkjøringen. En idé i alle fall.
Tallene er ikke helt klare i skrivende stund, men ca 1100 biler og 10000 besøkende er tall vi har hørt.

Og vi tror det så gjerne, for så fullt kan jeg ikke huske å ha sett det før.
BVK var på pletten alt kl 08:00 for å rigge opp telt og de tre publikumsbillett punktene vi har ansvar for. Dessverre ble utlevering av bordene (Lagunen sitt ansvar) litt forsinket pga noen manglende bordben. Men etter hvert gikk det seg til.
Vi talte til slutt 115 biler for BVK. Et meget godt resultat. Beste veteranbil ble i år Alex Vassbotn fra Eikefjord i Sogn & Fjordane sin Maserati Merak 1974. En flott bil fra en mann og BVK medlem som har mange klassiske kjøretøyer.
BVK standen var som vanlig godt besøkt av våre medlemmer, og Kjartan Meyer og Birte Næss stod som vanlig for oppvarming av pølser, kaffetraktning og servering. Noen medlemmer hadde bakt kaker som de hadde tatt med. Calle hadde som vanlig med varm saft. Noe som smakte veldig godt etter en billettvakt. Og apropos det siste: Vi slet jo, dessverre også som vanlig, med å få fylt opp vaktene våre, og med det trøkket det ble i år, så førte det til at enkelte stod vakt i 3,5 timer sammenhengende, og, ja vi må nevne det, andre satt i solen og spiste kaker og drakk kaffe! Vi håper dere ikke hadde for god samvittighet.
Hvis vi skal forbedre hastigheten på publikumsbetalingen til neste år, så er det nok behov for flere vakter. Da må det kanskje stilles 70-80 mot 50 i år. Hvis vi som klubb ikke klarer det så må vi kanskje si fra oss det ansvaret. Da åpner vi vei for at andre får vår posisjon i samarbeidet.

Tradisjonen tro solgte vi både rekvisitter og lodd på trøbil. Trøbilen var i år av en litt mer moderne variant, en MB SLK, men til gjengjeld var den elektrisk! Vinneren ble barnebarnet til søsteren til Kjartan Meyer: 7 år gamle Lucas Dyrkolbotn.
Gunnar Haukeland stod for rekvisittsalget og Arild Nilssen var primus motor for loddsalget.
Etter premieutdeling ved 15 tiden var det tid for å pakke ned og igjen kom en av våre gode hjelpere, Kjell Rød, med sin varebil og hentet alt pøet vi hadde med oss. Det er godt at vi har slike ildsjeler som stiller opp og gjør en veldig uegoistisk jobb. Kjell stiller ofte ikke med sin bil fordi han kjører varebilen med alt utstyret.
Når bilen var pakket med bl.a. de nye teltene våre, så var det å tutle seg hjem for noen, mens noen fortsatt måtte laste alt av på BTM og få det på lageret igjen.

Takk for innsatsen til alle som deltok. Og en ting kunne vi være enige om: Det hadde vært en fin dag medmange flotte kjøretøyer og mange hyggelige mennesker.