Vårmønstring i Bergen 10. mai 2018

Tekst: L. O. Lofthus, foto: P. Å. Hesjedal

La oss bare slå det fast med engang: Jeg synes i hvert fall at Travparken ikke er det beste stedet å avholde Vårmønstringen for Motorklubbene i Bergen. Og det ser ut som værgudene heller ikke liker oss der. To av to ganger med regn. Og det var enkelte som ikke trodde meg da jeg sa at det var slik i fjor også: Fint vær før arrangementet, dårlig vær på dagen, og fint vær igjen neste dag. Men sånn var det, ikke så fint som det var dagen før og dagen etter i år, men det var i alle fall ikke regn. Jeg har søkt det opp.
At folk både hadde fått med seg værvarselet, som dog var en gedigen overdrivelse, og hadde litt dårlige følelser fra i fjor, ja det kunne vi fort se på deltakelsen til så å si alle klubbene. Det var tomt og langt mellom kjøretøyene rundt den store banen. Og selv om værvarselet var overdrevet, så var det jo i alle høyeste grad regn, ganske dugelig og.
Selvsagt sviktet publikum, noe annet var vel ikke til å vente, men jeg ble faktisk imponert av at så pass mange kom og betalte seg inn.
Så, negativt altså. Var det da noe positivt? Ja, det var det! Og det er stemningen i BVK leiren. Til tross for at regnet til tider bøttet ned, så hadde formann Rune Prestegard og nestformann Richard A. Riim vært tidlig ute og rigget til den beste teltleiren vi noen gang har hatt. De hadde satt sammen tre av de store teltene våre og jammen fått de slik sammen at det ikke regnet i mellom. Og trikset med bakveggene på gjorde at det ble riktig så hjemmekoselig der. Når så den alltid positive Kjartan Meyer disker opp med varme pølser og kaffe hele dagen lang, så gjør det godt i både kropp og sjel. Og kasserer Terje Mjelde hadde skaffet en utrolig stilig tråbil, dvs, den var jo elektrisk, og hadde både radio og mer til. Pga. det, ja det må være lov å si det, det dårlige oppmøtet, så bestemte vi der og da at vi selger lodd på den videre utover sommeren og trekker den i september. Hadde vi latt den gå under arrangementet så hadde vi vel gått akkurat i null… da er jo litt av vitsen borte.
Så må jeg også nevne Gunnar Haukeland som stiller opp med rekvisitter, og selger disse samt lodd på lekebilen hele dagen. Og til slutt vil jeg nevne goodwillen blant de som hjelper til med å pakke ned alt stæsjet når alle helst ville reist rett hjem. Alt dette gjorde at selv om stedet er noe som ikke egner seg på trykk, og han der oppe tydeligvis hater oss, så hadde jeg allikevel en god følelse av en hyggelig opplevelse sammen med mange hyggelige BVK medlemmer. Så får vi håpe på bedre vær til neste år, og aller helst et annet sted. Kan vi håpe på Lagunen? Eller hvis vi konstant skal være så uheldige med været: Andre etasje i Bygarasjen?