Martin Aanonsen sin Volkswagen Boble 1200

GALLERIET – presentasjon av medlemmenes kjøretøyer, turer og aktiviteter m.m.
Her finner du billedserier om medlemmene sine kjøretøyer, våre turer i inn- og utland samt andre treff og aktiviteter som vi har foreviget.

For medlemmer som ønsker å legge inn informasjon om sine biler: Send enten en e-mail til web ansvarlig Lars Olav Lofthus med tekst og digitale bilder, eller send tekst og CD-rom eller diskett pr. post. Adressen og e-mail står under “Kontakt oss”. Du kan også sende vanlige foto pr. post som vi da vil skanne inn. Hvis bildene er bra i utgangspunktet så vil resultatet bli ganske OK. Send også gjerne bilder fra restaurerings prosesser, artige saker osv. Ser gjerne også at dere skriver noen ord om bilen, objektet eller hva det nå er. Da det er få som for tiden sender inn bilder, så lager vi nå en praksis at de som har bilder her og sender inn f.eks. ett nytt, vil rykke øverst i listen her!

På de sidene som har en såkalt flash presentasjon med bla funksjon, kan du også klikke på det første bildet og så få opp en fullformat presentasjon som går automatisk. Den kan også kjøres manuelt med funksjonsknapper.
OBS! Fullformat presentasjonen virker ikke på Internet Explorer versjon 6 og eldre.

 

Martin Aanonsen sin Volkswagen Boble 1200

Volkswagen boble 1200 i fra 1963. Bilen er nylig resturert på utsiden men urørt på innsiden og undersiden.

Denne var ny i Norge i 1963. Den rullet ut av bilbutikken på Østlandet 21.06.1963.

De første 30. årene på veiene hadde den vært innom to eiere. I 1995, kjøper en kjøpmann bilen, han kom i fra flisa. Etter hvert blir bilen lagret på en låve som han eide. Her stod den i ca. 12 år før den fikk se dagens lys igjen. Det kommer fram at eieren var ungkar stort hele livet, og slektninger hadde ikke anelse om denne bilen.

På vårparten i 2008, kommer det en annonse i avisen at bilen er lagt ut for salg. Vedkommende som fatter interessen, er en mann som er på besøk til en slektning i nærheten, men bor egentlig i Nord. Det blir fortalt at han og en som var slektning til eier av bilen drog den ut ifra låven og de fikk start på den. Og derifra ble den kjørt oppover til nord, rett utenfor Tromsø. Nye eieren i 2008, forteller etter ca. 12 år stående på en låve, ble det kun påpekt på Eu-kontrollen den gang en 2-feil, som var et endeledd fremme. Videre ble bilen servicet og holdt vedlike i hans eie.

2013, får bilen ny eier. Hun forteller at bilen ble brukt en liten periode, ellers ble den stående i garasjen. Hun kalte bilen for ‘’Fru Boblerød’’.

2015, får bilen ny eier. Han forteller at dette var en bil som fremstod meget bra under, at den hadde hatt et godt liv. Fri for salte veier. Dette var hans andre boble, og han gikk i gang med å trekke om innvendig tak trekk. Til fakta er det vanskelig å trekke om et innvendig tak på en boble ettersom at det er så mye runde former, og lite rette vinkler. Bilen får et innvendig løft. Videre så blir bilen solgt til en lakkere, som går i gang skikkelig for at bilen skal skinne igjen. Skjermer, vinduer, pyntelister og osv blir tatt av og bilen blir slipt, pusset, grunnet og blir lakkert opp igjen i opprinnelig farge.

Fra 2008 til 2023, er bilen i Nord før den havner til slutt i Bergen.

Til en Volkswagen entusiast.

Bildegalleri