GALLERIET - presentasjon av medlemmenes kjøretøyer, turer og aktiviteter m.m.

Her finner du billedserier om medlemmene sine kjøretøyer, våre turer i inn- og utland samt andre treff og aktiviteter som vi har foreviget.

For medlemmer som ønsker å legge inn informasjon om sine biler: Send enten en e-mail til web ansvarlig Lars Olav Lofthus med tekst og digitale bilder, eller send tekst og CD-rom eller diskett pr. post. Adressen og e-mail står under "Kontakt oss". Du kan også sende vanlige foto pr. post som vi da vil skanne inn. Hvis bildene er bra i utgangspunktet så vil resultatet bli ganske OK. Send også gjerne bilder fra restaurerings prosesser, artige saker osv. Ser gjerne også at dere skriver noen ord om bilen, objektet eller hva det nå er. Da det er få som for tiden sender inn bilder, så lager vi nå en praksis at de som har bilder her og sender inn f.eks. ett nytt, vil rykke øverst i listen her!

På de sidene som har en såkalt flash presentasjon med bla funksjon, kan du også klikke på det første bildet og så få opp en fullformat presentasjon som går automatisk. Den kan også kjøres manuelt med funksjonsknapper.
OBS! Fullformat presentasjonen virker ikke på Internet Explorer versjon 6 og eldre.

LMK-stafetten 12. august 2017

LMK-stafetten 12. august 2017

Foto: Per Hesjedal

LMK-stafetten for Vestlandet startet fra Festplassen i Bergen lørdag 12. august kl 12:00.

Oppmøtet kunne ha vært bedre, men det kunne også været og det generelle oppleggt fra LMK sin side.

Uansett, det ble en fin markering, og været til tross, vi fikk virkelig markert oss og det var veldig mange nysgjerrige innom og kikket på bilene våre og fikk utdelt flyers om "Kultur på hjul" som budskapet er.

Kjell Røen, tidligere kasserer i BVK, var den som påbegynte dette for BVK i forrige styre og han fullførte dette prosjektet veldig godt. Dette var ikke et helt enkelt prosjekt, og vi må berømme måten Kjell taklet dette på.

Kl 11:00 fikk vi en fin apell av Silje Hjemdal fra Fremskrittspartiet. Deler av den kan du lese under her.

Kjell Røen holdt også et fint innlegg om selve stafetten.

Kl 12:00 kjørte vi i kortesje ledet av Bergen Brandhistoriske Forening med La France i tet igjennom byn. Til tross for litt regn så klarte vi virkelig å markere oss, og det var virkelig gøy å kjøre gjennom gatene denne dagen og se at folk lyste opp når kortesjen kom.

Etter runden i byn kjørte vi til Esso stasjonen i Skjoldskiftet på Nesttun, der vi samlet oss for en felles kortesje videre til Halhjem. Ideelt sett skulle jo noen ha kjørt over med ferjen og fortsatt på den andre siden, men slik ble det ikke. Ingen var villige til det på eget initiativ, og her var vel en av de store sviktene i opplegget. LMK burde ha sørget for at det var kontinuitet i stafetten, enten ved å stille med noen kjøretøyer som kjørte helt til Arendal, eller å ha sørget for at noen i alle fall kjørte til stafetten ble overtatt av neste klubb. Det var ingen her som var villige til, i dårlig vær, å bruke kr 400,- på en ferje, og timevis for å komme seg hjem igjen.

Etter endt etappe dro de fleste av oss som var igjen av kortesjen til Er-An og avsluttet dagen innendørs med litt god mat.

Fra Silje Hjemdal, Frp:

Bilen er en del av vår hverdag. For daglig transport, for ferie og fritid, og for lidenskaplig hobby. Det jeg fikk se av flotte biler av i dag skal ikke være skatteobjekt for avgiftsglade politikere. Dette er kultur på hjul 
Vi ønsker gjøre bilistenes hverdag enda enklere. Avgiftsnivået må videre ned, byråkratiske regler fjernes. Bedre veier skal bygges. Forfallet på veinettet skal reduseres ytterligere. De siste fire årene er veibevilgningene kraftig økt mens avgiftsnivået er redusert. Dette viser at det betyr en stor forskjell på om FrP sitter i regjering.

I FrP mener vi det er lov å være glad i bilen sin. Jeg har stor forståelse for den stoltheten mange føler over bilen sin, som man gjerne har brukt mange kvelder og helger på. Lidenskapen var veldig synlig på dagens arrangement. 

Dessverre har noen tidligere opplevd staten som en fiende. Slik skal det ikke være. 
Frp i regjering med Ketil Solvik olsen i spissen har gjennomført mange forenklinger av teknisk regelverk, dette har gjort at det er enklere å dyrke sin lidenskap for bil.

Her er noen av tingene vi gjør for bileierne: · Enklere importregelverk for å importere drømmebilen · Enklere registrering og godkjenning for ombygde kjøretøy · Enklere å nedregistrere lett lastebil til personbil · Endret lysregler, slik at røde blinklys kan godkjennes · Fjernet effektavgiften, redusert totalt avgiftsnivå · Økt bruksfradrag ved brukimport eldre kjøretøy · Avgiftsfritak for amatørbygde kjøretøy · Fjernet engangsavgift for veteranbiler · Omregistreringsavgift kraftig redusert · Årsavgift redusert · Tillater små kjennemerker for biler som har det originalt* Tillater personlige kjennemerker
· Innført system for kontroll av kilometerstand på biler for å stoppe juks · Sjeldnere EU-kontroll for bevaringsverdige kjøretøy · Gjennomgår fartsgrenser for traktorer og mopedbiler · Øke breddekravet til 2,60 m for bobil og campingvogn · Redusert bomtakster for bobil – og store personbiler · Intervall EU-kontroll for bobil- og store personbiler justeres til nivå som personbiler · Innført 110 km/t fartsgrense, og fjernet kunstig lav grense for store bobiler/personbiler.

Vi har gjorde mye, men FrP sin jobb er langt fra over.

Lykke til videre med LMK-stafetten og godt valg

Mvh

Silje Hjemdal 
Frp

Name:
Email:
Subject:
Message:
x