Annonser

Her kan du annonsere biler eller ting og tang for salg, eller søke etter noe du savner.

OBS! Gi beskjed til oss hvis objektet ditt blir solgt, slik at vi kan ta det bort fra siden.

Send gjerne som e-post til Lars Olav Lofthus.

Boken om Troll bilen

Boken om Troll bilen

Paal Kvamme er journalist og bilentusiast i Bergen, og har i tre år jobbet med en dokumentarbok som forteller den egentlige historien om Troll-bilen. Nå er «Drømmen om Troll» ferdig, og han tenkte kanskje at BKVs medlemmer kunne være interessert? Dette fargerike forsøket på å lage bilindustri i Norge har nemlig aldri har vært skikkelig dokumentert. Det har vært nok av rykter, meninger og halvsannheter, men det har aldri vært noen som gått inn i materien og fortalt hva som faktisk skjedde rundt dette smått utrolige eventyret. 

Før nå. 

«Drømmen om Troll» er en bredt anlagt fortelling om bilen, om forhistorien, om den lapskausen av tekniske deler som Troll var, om livet på «fabrikken», om motvillige byråkrater, om et Norge preget av streng bilrasjonering, om Troll-gründer Per Kohl-Larsens ufattelige pågangsmot - og skjulte fortid. Kvamme har også funnet ut hva som skjedde med Troll-bilen som har vært antatt forsvunnet i over 60 år. Mye nye opplysninger, nye bilder og nye kilder. 

Boken gis ut på eget forlag, og koster egentlig 279 kr + 42 kroner i frakt. BKVs medlemmer få 20 prosent rabatt på boken - altså 223 kroner + frakt. I så fall må medlemmene bestille på epostadressen info@paalkvamme.no

På www.trollboken.com kan man lese mer om prosjektet + tekstutdrag.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Kategorier